Mag je fouten maken? Is blunderen niet hetzelfde als falen? Moet je voor succes niet volmaaktheid zijn, onfeilbaar?
Je kunt je vast wel een vervelende fout herinneren die je liever niet had gemaakt. Je maakte een kwetsende opmerking, je nam de afslag te laat, je vergiste je in de tijd.
Je nam een verkeerd besluit ten koste van iemand anders. Of je zag iets belangrijks over het hoofd waardoor alles in het honderd liep.
Misschien kun je je zelfs een vreselijke blunder voor de geest halen, eentje die je het liefst zo snel mogelijk wil vergeten. Daarin ben je zeker niet de enige!
Maar wat als die vervelende stommiteit, vergissing of blunder je uiteindelijk succes kan brengen? Zakelijk succes, succes op liefdesvlak, financieel succes?
Ontdek hoe, blijf lezen…
Gedane zaken nemen geen keer
Helaas, je kunt de tijd niet terugdraaien en daarmee de fout voorkomen. Het is al gebeurd, dat is een voldongen feit.
Misschien is dat de voornaamste reden waarom de fout zo moeilijk te verkroppen is. De misstap is niet omkeerbaar, het kwaad is al geschied.
Fouten maken = falen?
Mag je een fouten maken als falen beschouwen? Veel mensen denken van wel. Ze krijgen op dit punt vaak gelijk, omdat ze na de blunder het nastreven van hun doel nog wel eens opgeven. Natuurlijk verkrijgen ze op deze manier nooit succes.
Bijkomend risico is, dat wanneer iemand anders de dupe is van jouw fout, dat schuldgevoel opspeelt. Dit kan vervelende gevolgen hebben.
‘Angst voor succes’, ooit wel eens van gehoord? Wanneer je (meer…)